Deze spullen zijn onmisbaar op de beursstand!

De beursstand is veel dingen tegelijk, maar het blijft in de eerste plaats een tijdelijke constructie die het leggen van contacten moet bevorderen. De precieze benodigdheden voor jouw beursdeelname is afhankelijk van jouw bedrijf en van de opstelling op de beurs. Heb je een open opstelling, waarbij jouw publiek vrij door de stand kan lopen, of ben je verbonden aan een dichte opstelling, waarbij jouw bedrijf achter een tafel staat waar informatie op staat uitgestald? Ook is het belangrijk om te weten hoeveel ruimte je met je bedrijf krijgt op de beurs. Je wilt natuurlijk niet te veel of te weinig benodigdheden meenemen.

Als je met jouw bedrijf op een beurs staat kun je in ieder geval aan de volgende zaken denken:

Herkenbaarheid

Op een beurs is het vaak een drukte van jewelste. Zorg dat je voldoende materiaal meeneemt om jouw herkenbaarheid te verhogen, met jouw logo, bedrijfsnaam en producten of diensten duidelijk in beeld. Is jouw bedrijf actief op social media? Denk ook na hoe je jouw publiek kunt aansporen om jou en je bedrijf te volgen via social media.

Badges

Zorg voor voldoende, vooraf geprinte, naambadges voor jezelf en jouw collega’s die in de bedrijfsstand staan. Dit geeft een professionele uitstraling en zo weten de bezoekers ook wie ze aanspreken namens jouw bedrijf.

Presentatiemappen

Met behulp van presentatiemappen kun je met jouw publiek gedetailleerde gesprekken aangaan en waar nodig visuele uitleg geven. Tevens ziet dit er een stuk netter uit dan wanneer je met losse blaadjes rondloopt.

Folderbakjes

Folderbakjes of een folderstandaard zijn een laagdrempelige manier om jouw publiek folders of brochures mee te geven. Op deze manier is het gemakkelijk om informatie over je bedrijf te verstrekken

Promotiemateriaal

Neem ruim voldoende promotiemateriaal mee. Een kleine attentie zoals een pen of een ander hebbeding brengt jouw bedrijf ook thuis nog onder de aandacht.

Visitekaarthouders

Zeker als je verwacht veel te gaan netwerken zijn een aantal visitekaartbakjes een must! Zo geef je jouw publiek op een laagdrempelige manier de kans om aan jouw contactgegevens te komen. Verwacht je zelf naast het uitdelen van visitekaartjes ook visitekaartjes te ontvangen? Zorg dan voor een nette visitekaarthouder voor in jouw zak. Zo krijgt jouw gesprekspartner eerder het idee dat je zijn of haar visitekaartje ook waardevol vindt.

Overige praktische zaken

Natuurlijk mogen zaken zoals visitekaartjes, balpennen, memobriefjes niet ontbreken. Maar ook opladers voor smartphones en tablets kunnen van pas komen, zowel voor jou als standhouder als voor jouw bezoekers. Ook gedacht aan kleingeld voor een sanitaire stop?