Logo Bliksem!
Werkschoenen

Ben je op zoek naar werkschoenen? Dan valt het je vast op dat bij elke schoen codes staan zoals S1, S1P of S3.  Maar wat betekenen al die classificaties eigenlijk? In deze blog leggen we je graag alles uit, zodat jij eenvoudig de juiste schoen kunt vinden.

Specifieke bescherming voor elke branche

Wanneer in jouw branche werkschoenen of zelfs veiligheidsschoenen verplicht zijn, is het zaak om de juiste schoen te dragen. Beroepen waar werkschoenen verplicht zijn:

 

  • Voedingsindustrie
  • Magazijn
  • Transport
  • Bouw 
  • Metaal
  • Zorgsector
  • Horeca
 

Elke branche vraagt om specifieke bescherming. Het heeft alles te maken met je werkzaamheden en bijbehorende risico’s. Vaak denken we bij werkschoenen meteen aan stalen neuzen, maar er zijn verschillende categorieën. Werk je in de bouw dan is zo’n stalen neus zeker verplicht, maar in de zorg bijvoorbeeld, moet de schoen juist voorzien zijn van een anti-slipzool om niet uit te glijden.

Veiligheidsklasse S

Schoenen voor professioneel gebruik die voldoen aan de normering EN ISO 20345:2011 mogen veiligheidsschoenen worden genoemd en zijn gemarkeerd met de letter S (safety). We hebben een overzicht voor je gemaakt van de meest voorkomende classificaties SB t/m S5 met bijbehorende eigenschappen:

Veiligheidsklasse O

Werkschoenen met de normering EN ISO 20347:2011 worden werkschoenen of professionele schoenen genoemd. Ze zijn vergelijkbaar met de veiligheidsschoenen maar dan zonder de beschermende neus. De markering met de letter S is hier vervangen door de letter O (van de Engelse term “occupational” = werk)

Bij Bliksem! vind je de juiste schoen

Overzicht classificaties veiligheidsschoenen
Overzicht classificaties veiligheidsschoenen

Twijfel je nog welke normering voor jouw werkzaamheden nodig zijn? Onze specialisten helpen je graag verder of vraag je werkgever welke normering voor jouw functie vereist is.

Naast dat werkschoenen veilig moeten zijn, is het natuurlijk ook van belang dat ze comfortabel en duurzaam zijn. Een comfortabele schoen biedt ondersteuning, houd je voeten droog en zorgt dat je geen wrijving hebt. Daarom werken we bij Bliksem! alleen met kwalitatief hoogstaande merken zoals Grisport en Redbrick. Deze merken hebben naast veiligheid, ook comfort hoog in het vaandel staan, want een goede werkschoen zorgt dat jij het maximale uit je werkdag kunt halen.

Veiligheidsschoen
Redbrick Smaragd S3
Grisport laars S3
Grisport 70249C S3
801 Grisport lage werkschoen S3
Grisport 801L S3

Meer informatie? Bel 0513-745253, vul onderstaand formulier in of mail naar info@bliksem-reclame.nl

 

 

Neem gemakkelijk contact met ons op:

Of vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

De website is beschermd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.

Deel dit bericht

Hey Vakvrouw!

HEY VAKVROUW! Ook al is er de laatste tijd veel te doen over gendergelijkheid op de werkvloer, voor werkkleding werkt het juist andersom. Weg met

Lees verder »